Het mysterie van de onbekende familie uit Donk die in 1944 onderdak gaf aan de Canadese soldaat Collin Brown is opgelost. De massaal gedeelde oproep bereikte enkele familieleden, waardoor  de mensen op de foto konden geïdentificeerd worden.

De familieleden herkenden in de foto's twee tantes: Elisabeth en Agnes Schroeyers. De man rechts zittend naast de brommer is Pierre Alen, de echtgenoot van Agnes Schroeyers. Het meisje op de brommer is hun dochtertje Magda Alen.

Het andere kleine meisje dat op de groepsfoto gedragen wordt, heet Annie Vandenbulcke. Zij is de dochter van Elisabeth Schroeyers. Onderzoek door het gemeentearchief van de historische bevolkingsregisters, toonden aan dat deze families in 1944 inderdaad in Donk woonden.

Op de hoogte

De kleine meisjes Annie Vandenbulcke en Magda Alen leven nog. Magda Alen woont momenteel rond de stad Antwerpen. Veteraan Collin Brown en Magda Alen zijn inmiddels op de hoogte van de vondst. De Canadese veteraan wil graag naar België komen voor een ontmoeting. Ook Magda staat hiervoor zeker open.

VVG Mol

Vrijwilliger Gil Geerings van VVG Mol overlegt de komende dagen met beide partijen. Magda Alen wil graag de eerste emoties in alle rust en sereniteit verwerken vooraleer ze hier publiek over praat. Op haar verzoek vragen we dan ook om haar niet zelf te contacteren.